Defect damestoilet crematieoord zorgt voor ongerief

Het damestoilet op het Oedairajsing Varma Crematieoord is defect. De vrouwen die dringend naar toilet moeten, ervaren dit als een groot ongerief. De bezoekers kunnen zich niet voorstellen dat men er niets aan doet om het toilet te repareren. Het mannentoilet functioneert wel, maar de onhygiënische situatie maakt dat niemand er gebruik van durft te maken. Enkele bezoekers vragen zich af waarom het toilet niet aangepakt kan worden en waarom er niet iemand wordt aangetrokken om het te onderhouden. Een bezoeker meent dat het niet eens erg zou zijn als er betaald zou moeten worden. Een andere optie is dat de begrafenisondernemers een steentje bijdragen om het toilet te onderhouden. De toilettengroep is geschonken door Lions Club Kwatta. Het is jammer dat het niet eens onderhouden kan worden.
De beheerder zegt dat hij in de ochtenduren zelf ervoor zorgt dat het toilet schoon is. Er is geen stromend water. Hij zorgt ervoor dat er zeker een vijftal emmers zijn gevuld met water. Gedurende de dag maken echter velen gebruik van het toilet. Daartussen zijn er mensen die niet eens de moeite nemen om het door te spoelen. Zelfs de grote boodschappen worden niets eens weggespoeld. De beheerder zegt dat hij gedurende de dag bezig blijft en na de drukte geen tijd meer heeft om het toilet nog ook schoon te maken. Dat het toilet zo vies is, ligt volgens hem ook aan de bezoekers zelf. Zelfs het terrein wordt heel vies en vuil achtergelaten. Het terrein wordt ‘s morgens geharkt en opgeruimd, maar na de laatste bezoeker is het niet om aan te zien. Het is bezaaid met propjes, plastic flessen en resten van etenswaren. De beheerder zegt dat er plannen zijn om een nieuwe toilettengroep te bouwen. Dat zal niet lang meer op zich laten wachten, zegt de beheerder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: