Acties bond SWM opgeschort

De personeelsbond bij de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft gistermorgen rond elf uur haar acties opgeschort. De beëindiging van de staking geschiedde op verzoek van de Bemiddelingsraad (BR), zegt bondsvoorzitter Rudie Baarh desgevraagd aan Dagblad Suriname. Het is de bedoeling dat de BR vanavond een eindoordeel zal vellen in het dispuut tussen de bond en directie van het waterleidingbedrijf. De bond verwierp eerder een voorstel van 10% loonsverhoging en SRD 2000 lumpsum. De vakorganisatie had een salariscorrectie geëist van 15,3%. Dit verwierp de directie, alsook de gevraagde minimale correctie van 13%.  De bond kon zich terugvinden in een voorstel van de BR voor een verhoging van 12% met een lumpsum van SRD 1250. De directie kon zich in eerste instantie ook terugvinden in dit bod. Naderhand gaf de directie aan niet mee te kunnen gaan met dit voorstel. Vanavond zal de raad voor de laatste keer een voorstel doen. Als dit niet geaccepteerd wordt, zullen de gevolgen volgens Baarh niet te overzien zijn. “Ik ben bang dat zaken dan zullen escaleren”, aldus de voorzitter van de bond bij SWM.

error: Kopiëren mag niet!