Caprino Alendy: "Handhaving SZF-directeur Comvalius uitstekend voor Suriname"

Stephen Comvalius zijn positie als directeur van het Staatsziekenfonds (SZF) is veilig gesteld. President Desi Bouterse heeft met de ondertekening van een presidentieel besluit het directeurschap van Comvalius herbevestigd. Het staatshoofd is van mening dat de SZF-directeur goed werk heeft verricht. De besluiten van minister Michel Blokland die leidden tot ‘onder curatele stelling’ van Comvalius, zijn dus teruggedraaid.
BEP-voorzitter Caprino Alendy vindt dat president Bouterse een verstandig besluit heeft genomen. “De beslissing is uitstekend voor Suriname”, zegt Alendy. Hij weet dat zijn partijgenoot Comvalius bij het SZF een goede job heeft gedaan. Comvalius heeft onder meer ervoor gezorgd dat ook het SZF medicijnen ter beschikking stelt, dat de staatsverzekeringsmaatschappij met de beperkte financiële middelen kon voldoen aan betalingen en het bedrijf operationeel kon blijven. Daarnaast heeft de SZF-directeur bijgedragen aan decentralisatie van de gezondheidszorg en dienstverlening van SZF. “Als we het hebben over goed bestuur, dan is het van belang dat ‘the right man on the right place’ is en dat is het geval met Comvalius.”
Alendy geeft toe dat hij het besluit van president Bouterse ergens toch niet had verwacht. “We hebben een trend gemerkt waarbij alle BEP’ers worden ontheven en dachten dat die lijn doorgetrokken zou worden”, zegt Alendy. Minister Celsius Waterberg van Volksgezondheid en parlementariër Ronnie Asabina zijn beiden een kopje kleiner gemaakt en thans gonst het van de geruchten dat ook districtscommissaris Vernon Pryor van Brokopondo van zijn functie zal worden ontlast. “Als dat gebeurt, zal ik het de president kwalijk nemen, want Pryor verricht ook goed werk. Het staat in de grondwet geschreven dat niet op grond van politieke kleur mag worden gediscrimineerd. Daarnaast is het niet goed voor de ambtenarij en de democratie dat harde werkers toch worden ontslagen’, aldus Alendy. De BEP-voorzitter is tevreden dat president Bouterse in ieder geval met betrekking tot Comvalius tot dezelfde conclusie is gekomen. “De man heeft goed werk verzet bij het SZF”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: