500 geregistreerden vakantiejob Jeugdcentra

Ruim 500 jeugdigen hebben zich al aangemeld bij Jeugdcentra om in aanmerking te komen voor een vakantiejob. Het onderdirectoraat Jeugdcentra van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken organiseert jaarlijks het vakantiewerkgelegenheidsproject. Projectwoordvoerder Vernon Kershout zegt dat de registratie vanaf mei was opengesteld. Toen al kwamen er honderden aanvragen binnen. De registratie duurt nog voort. Volgens Kershout zal alle moeite gedaan worden om elke geregistreerde jeugdige aan een baan te helpen. Elke jeugdige werkt twee weken zodat alle geregistreerden geaccommodeerd kunnen worden. Ze zullen elk minimaal SRD 30 per dag verdienen.
Kershout deelt mee dat Jeugdcentra elk jaar vaste afspraken heeft met particuliere bedrijven, sociale instellingen en ministeries waar de jeugdigen geplaatst worden. Het doel van het project is om jongeren te helpen op een zinvolle wijze de vakantie door te brengen en om wat zakcentjes te verdienen voor de aanschaf van schoolbenodigdheden. Afhankelijk van de opleiding en de woonplaats wordt een werkplek aangewezen. Het gaat veelal om jongeren die afkomstig zijn uit sociaal behoeftige gezinnen. Jeugdcentra werkt samen met buurtorganisaties die opereren in sociaal zwakke buurten voor een gedegen screening van de lijst van de geregistreerden, zodat het project tot zijn recht kan komen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: