Luchthaven-brandweer Zorg en Hoop start met preventie programma

De Luchthaven-brandweer zal op 25 juli starten met een preventie programma onder de naam “Meet The People”. Lucien Vriese, die de projectleider is hiervan, zegt dat het een onderdeel is van The Community Safety Project Brandweer Suriname. Brandwacht Ferry Terlaan stelt dat de Luchthaven-brandweer mede als taak heeft het redden van mensen, dieren, have en goed, terwijl Luchthaven-beheer moet zorgen voor een leefbare situatie in gevallen waarbij mensen eventueel vastzitten in een vliegtuig.  Verder moeten zij ook vluchtwegen creëren als de normale in-  en uitgangen van een vliegtuig om welke redenen dan ook niet kunnen opengaan. Het doel van ‘Meet The People’ is om de mensen in de nabijheid van het vliegveld bewust te maken van de gevaren die aanwezig zijn en de gevaren die zij soms onbewust kunnen creëren voor een piloot. Terlaan zegt dat zaken zoals het verbranden van vuil dichtbij het vliegveld, vliegeren dichtbij het vliegveld en loslopend vee slechts enkele van de gevaren zijn die kunnen zorgen voor een calamiteit. De mensen die om en nabij het vliegveld Zorg en Hoop wonen vormen bij dit specifieke geval  de doelgroep. De brandweer zal huis aan huis bezoeken brengen en gesprekken voeren over de veiligheid. Ze zullen de nodige voorlichting verschaffen over het verbranden van vuil, oplaten van vliegers, loslopend vee en oversteken van de baan. Ze zullen de mensen ook voor houden om een evacuatie plan te maken voor thuis, zodat bij eventuele calamiteiten men voorbereid moet zijn. Terlaan zegt ook dat zij met hun brandweervoertuig meer op straat te zien zullen zijn om de aandacht te trekken van de gemeenschap.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: