Delegatie Sport- en Jeugdzaken bezocht vervallen gymzaal Lelydorp

De jeugdparlementariërs Praathna Sital en Miquella Huur van Wanica hebben donderdag bezoek gehad van een vertegenwoordigende delegatie van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Samen togen zij naar de in vervallen staat verkerende gymzaal te Lelydorp. Dit bezoek kan gezien worden als een eerste stap in de richting van de renovatie van de zaal. “Alhoewel er wordt aangegeven dat de renovatie niet op de begroting van het ministerie van Sport- en Jeugdzaken is opgebracht en het niet gemakkelijk is om geld hiervoor vrij te krijgen, is de toezegging gedaan dat het ministerie een deel van de financiering uit zijn begroting haalt. Wij kijken ernaar uit dat de toezegging daadwerkelijk wordt uitgevoerd, omdat de jongeren niet langer gebruik kunnen maken van de verwaarloosde gymzaal. Wij hopen dat de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling ook gauw gehoor geeft aan onze oproep. De zaal werd door een aantal scholen van Lelydorp gebruikt en door de jongeren van de omgeving. Momenteel is dat niet het geval meer”, zeggen de NJP’ers.
Het beheer van de zaal is voor de NJP’ers onduidelijk. “Wij hebben graag dat de ministers dit bespreken en tot een besluit komen onder wiens beheer de zaal komt. We willen ook graag dat aan het begin van het komend schooljaar de jongeren optimaal gebruik maken van deze zaal, die tenminste over de nodige voorzieningen moet beschikken”, besluiten de twee jeugdparlementariërs.
Marijan Setrodikoro

error: Kopiëren mag niet!