Strafvoorstel tegen drie politiemannen

De openbare aanklager, Astrid Niamat, deed gisteren haar strafvoorstel in de goudverduisteringszaak, waarbij drie politiemannen terecht staan. Zij eiste tegen de politiecommandant Vikash H. een straf van 12 maanden, waarvan 8 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. Tegen Arny P. eiste de officier een straf van 8 maanden, waarvan 4 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar. De laatste verdachte Marillio hoorde vrijspraak tegen zich eisen.
In deze zaak staan drie politiefunctionarissen terecht.  De verdachten waren allen gedetacheerd te Stolkertsijver. Aan het drietal wordt het verwijt gemaakt dat zij een hoeveelheid goud, toebehorende aan Brazilianen, onder bedreiging hebben afgepakt. De benadeelden zeggen  dat een van de politiemannen hen had bedreigd dat indien zij geen goud zouden afstaan, zij zouden worden aangehouden en dat al het goud dat ze bij zich hadden, in beslag zou worden genomen.
Op de vorige zitting werden de verklaringen van de benadeelden voorgelezen. Uit die verklaring blijkt dat op die bewuste dag bij controle 900 gram ruw goud in een voertuig werd aangetroffen. Deze drie politiemannen waren belast met het onderzoek. Volgens de benadeelde hebben de drie politiemannen samengewerkt. De Braziliaan is bij Vikash, de leidinggevende politieman, geweest om zijn beklag te doen. Vikash zei juist dat de benadeelde moest doen wat de politiemannen hem hadden gevraagd.
Advocaat Irvin Kanhai was het eens met het voorstel van de officier. Voor zijn cliënt vroeg de officier vrijspraak. Advocaten Benito Pick en Robby Dens pleitten ook voor vrijspraak. Officier Niamat deed tegen de twee politiemannen, Arny en Vikash, een strafvoorstel die in overeenstemming is met de tijd in voorarrest doorgebracht. De  rechter zal op 18 oktober uitspraak doen. De verdachten werden aangezegd om op de volgende zitting aanwezig te zijn.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!