Rookontwikkeling vuilstortplaats Ornamibo zorgt voor overlast Leefbaarheid buurten drastisch afgenomen

De dagelijkse rookontwikkeling op de vuilstortplaats te Ornamibo zorgt voor veel overlast. Buurtbewoners ondervinden enorm veel ongerief. ‘De geur is niet uit te houden. Mensen die in de nabije omgeving wonen, kunnen niet eens op hun terras zitten om wat frisse lucht te happen. We kunnen niet eens op ons balkon zitten en moeten de deuren dag en nacht gesloten houden’, vertelt een buurtbewoner. Een mevrouw vertelt dat haar kinderen elke dag verkouden zijn.
Ook voor de bewoners van de Tjamaralaan te Houttuinproject is de situatie onhoudbaar. Zij hebben meer last van de rook. Die wordt veroorzaakt omdat het vuil in brand wordt gestoken. Zij hebben ook last van de onfrisse geur, de aasgieren en vliegen. Natasja vertelt dat zij geen visite kunnen ontvangen vanwege de heersende situatie. Niemand durft op bezoek te komen, omdat gasten het gevoel krijgen op een vuilnisbelt te zijn. De vuilstortplaats wordt  gescheiden door een goot. De buurtbewoners hopen dat de situatie weer leefbaar wordt gemaakt en dat zij in de toekomst af zijn van ‘de ellende’.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: