OS Skroetjieweg start met verruimde schooluren

De Surinaamse regering is per woensdag gestart met een pilot-project op diverse scholen in de verschillende districten. Het project houdt in dat de school niet meer om 13.00 uur uitgaat, maar om 17.00 uur. Girdjakumar Dinai, schoolhoofd OS Skroetjieweg te Clarapolder (Nickerie), zegt dat het project dient om na te gaan of de verruiming van de schooluren zorg draagt voor verbetering van het onderwijsproces. In deze fase gaat het nog om de leerlingen die de toestemming hebben van de ouders om langer op school te blijven. Elke leerling heeft een schrijven van de school meegekregen, waarin de ouders om toestemming wordt gevraagd om de kinderen langer op school te houden.
De school krijgt de ondersteuning van de overheid om te koken voor de leerlingen. Ouderverenigingen helpen met het koken voor de kinderen. Zij krijgen om 13.00 uur een warme maaltijd op school aangeboden. Tussen 13.00 en 17.00 uur worden er tal van activiteiten gedaan, zoals sport en spel. De leerlingen worden educatief beziggehouden en krijgen extra lessen verzorgd in de vakken waarin zij zwak zijn. Zij worden spelenderwijs begeleid. Daarna wordt er aan dans en toneel gedaan. Vooral het leesonderwijs krijgt volgens Dinai heel veel aandacht.
Het schoolhoofd vertelt dat uit de 23 leerkrachten, 17 hebben ingestemd om tot in de middaguren te blijven werken. Er is aan deze leerkrachten voorgehouden dat zij een extraatje zullen ontvangen op hun loon. Het pilot-project duurt tot de vakantie. Een evaluatie zal moeten uitwijzen of het project voortgang vindt in het komende schooljaar. De schoolleider zegt dat het project heel erg vlot op zijn school. De leerlingen zelf hebben geen moeite met de tijdverruiming.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: