Granman der Matuariërs brengt beleefdheidsbezoek aan dc Para

Lesley Valentijn, Granman der Matuariërs, heeft gisteren een beleefdheidsbezoek gebracht aan het districtcommissariaat van Para. Granman  Valentijn was vergezeld van een korps dignitarissen en was op doorreis naar Maripaston. De granman werd door de districtsecretarissen van het commissariaat ontvangen, omdat districtscommissaris Jerry Miranda afwezig was. Valentijn gaf aan dat hij ten tijde van het proces van installatie tot granman veel hoorde over incidenten in de goudvelden van Maripaston, zoals schietpartijen en plunderingen.  De granman neemt nu het initiatief  om zich te oriënteren in het gebied, zodat hij weet onder welke omstandigheden er gewerkt wordt. Het is de bedoeling dat knelpunten bekend worden gemaakt, zodat er  verbetering kan komen in de situatie. Granman Valentijn zal ook een beroep doen op de gemeenschap om zich aan de regels te houden, die door de wet zijn vastgesteld. Hiermee hoopt de granman rust te brengen in de situatie op Maripaston.
Maripaston valt in het district Para. Het getuigt volgens granman Valentijn van respect, dat hij zich als functionaris eerst aanmeldt bij de districtscommissaris voor hij zich met zijn delegatie in het Maripaston-gebied begeeft. De districtsleiding excuseerde zich voor de slechte wegsituatie waarmee de granman geconfronteerd zou worden. Er werd gisteren al 3 dagen gewerkt op de weg, maar de situatie verslechtert steeds door het zwaar materieel dat over de weg gaat. De districtscommissaris ging over tot het afsluiten van de wegstrekking Zanderij naar West –Suriname voor verkeer boven de 4 ton vanaf gisteren tot nader order.

error: Kopiëren mag niet!