Wanica Suri 2012 heeft al twee overwinningen binnen

De ploegen van Wanica Suri 2012 en Shantidel samen op de plaat (foto: Regillio Derby)

De Nederlandse veteranenploeg Wanica Suri 2012, een tak van Wanica Stars, is momenteel op tour door Suriname. In dit verband zal ze een aantal vriendschappelijke oefeninterlands spelen. De eerste was op vrijdag tegen Shantidel, waar met 5-1 is gewonnen. De tweede was zondag tegen Collect Boys. Deze wedstrijd won de Nederlandse ploeg met 6-0. Komende dagen zal Wanica Suri 2012 nog een viertal wedstrijden afwerken. Vanavond speelt ze tegen Sangram op het Perkashveld om 19.30 uur. Op zaterdag volgt het treffen tegen Saramacca All Stars te Groningen om 18.30 uur. De volgende tegenstander wordt Sudhar op woensdag 25 juli in het Essedstadion om 18.00 uur. Wanica Suri 2012 sluit haar tour af met een wedstrijd tegen Tam Tam Boys op zaterdag 28 juli op het Randjiet Boysveld om 19.30 uur.
Volgens Glenn Gobien, een van de 16-man sterke delegatie uit Den Haag, is de ploeg van Wanica Suri 2012 voor het eerst in Suriname. In feite heeft de ploeg Wanica Stars, maar speciaal voor deze trip heeft ze een merknaam gemaakt. Het team bestaat niet alleen uit spelers van Surinaamse komaf. Er zitten ook twee Antilianen bij. Een van de bekende spelers is Pertap Rakhan, die aan het Pad van Wanica heeft gewoond vroeger. De trip noemt Gobien heel goed. Gobien vindt dat zijn jongens zich heel erg goed hebben ingezet voor de wedstrijden tot nu toe. ‘Collectief hebben we ook goed gespeeld.’ De ontvangst van de gastploegen was heel goed en sportief te noemen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: