Vrouwen in oplichtingszaak blijven aangehouden

In een oplichtingszaak, waarbij drie vrouwen terecht staan, heeft de kantonrechter drie getuigen gehoord. De eerste getuige was een winkelierster. Zij verklaarde bij de rechter dat deze drie vrouwen haar winkelzaak waren binnengestapt. Elk van de vrouwen had een badge vastgespeld aan hun blouse. Het drietal hield de winkelierster voor dat zij ambtenaren waren. Zij vroegen naar de paspoorten en de verblijfsvergunning  van de winkelierster en haar echtgenoot. Bij de echtgenoot waren er volgens de vrouwen geen problemen. Maar er was wel iets mis met de documenten van de winkelierster.
Volgens de verdachten  moest de winkelierster terug naar haar land en de winkel moest worden gesloten. Toen kwam een van de drie vrouwen met het idee om US$ 500 aan boete te betalen. De vrouw betaalde het bedrag omgerekend in Surinaamse Dollars.  Het geld was afgestaan aan Morena B., die eerder op vrije voeten is gesteld. Xavira B. en Blanka B. zitten nog vast. Tegen deze twee verdachten zijn er nog ernstige bezwaren. Advocaat Lygia Palmburg gaf aan dat de winkelierster een andere persoon had aangewezen in plaats van Morena B. Ook haalde de raadsvrouw aan dat de aangeefster tegenstrijdige verklaringen had afgelegd. Er werden nog twee getuigen gehoord. De raadslieden Palmburg en Nacatia San A Jong verzochten de rechter om de vrijheidsbeneming van de verdachten op te heffen dan wel op te schorten. De rechter besliste negatief. Deze zaak wordt op 15 oktober verder behandeld. Xavira en Blanka blijven aangehouden.
Saskia Bandhan    

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: