Vader die 5-jarige zoon mishandelde, krijgt 9 maanden cel

De 34-jarige Harvey Lewis gaat voor 9 maanden de bak in. Hij heeft zijn 5-jarige zoon mishandeld. Lewis heeft op 3 januari zijn zoon slagen in het gezicht toegebracht. Hij tilde het kind daarna op en gooide hem op de grond.  Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Shanta Mahadew, had reeds op de vorige zitting een jaar celstraf geëist met daarnaast nog psychologische begeleiding. Kantonrechter Albert Ramnewash week gisteren af van de strafeis en veroordeelde Lewis tot een celstraf van 12 maanden, waarvan 3 voorwaardelijk met aftrek, en een proeftijd van 3 jaar.
De rechter keurde de handeling van de Guyanese vader af. Hij gaf aan dat het hier gaat om een zeer ernstig strafbaar feit. De vader verklaarde eerder dat hij zijn zoon niet met opzet de letsels had toegebracht. De vader beweerde dat hij onder invloed was van alcohol. Het jongetje was op die bewuste dag samen met zijn moeder naar de stad geweest. Toen zij thuis arriveerden, was de verdachte boos omdat de moeder niet op straat mocht van hem. De vader reageerde zijn boosheid op het kind af, door hem hard in het gezicht te slaan en vervolgens op de betonnen vloer te smijten. Het kind kwam op zijn hoofd terecht en heeft daardoor letsels opgelopen, waarvan hij nog steeds last heeft.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: