Uitspraak zedenzaak Kindertehuis Commewijne op 15 augustus

Kantonrechter Dinesh Sewratan heeft de zaak, waarin het echtpaar Henk en Hermien de G. terechtstaan, verdaagd tot 15 augustus. Op die dag zal de rechter uitspraak doen. De raadslieden Raoul Lobo en John Nibte die de verdachten bijstaan, pleitten voor vrijspraak. De verdediging legden stukken voor aan de rechter. De openbare aanklager, Duncan Nanhoe, had reeds eerder vrijspraak geëist voor het echtpaar, dat de leiding had in het tehuis.  Henk wordt verdacht van ontucht, seksueel misbruik en mishandeling van kinderen en zijn vrouw Hermiene wordt beschuldigd de kinderen te hebben mishandeld. De officier motiveerde dat de kinderen hun verklaringen vlot hebben afgelegd bij de politie. Echter zijn enkele van de slachtoffers teruggekomen op hun eerder afgelegde verklaringen.
De vervolgingsambtenaar gaf aan dat hij sterk het vermoeden heeft dat de verdachten bepaalde handelingen hebben gepleegd, maar daarop kon hij het wettig en overtuigend bewijs niet leveren. Beide verdachten hebben vanaf begin af aan het feit ontkend.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: