Pokie en Ajaiso eruit!


Diana Pokie en Waldi Ajaiso zijn geen leden meer van De Nationale Assemblee. De BEP-parlementariërs zijn met succes door hun partij van afkomst teruggeroepen. Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft dit op basis van de wettelijke bepalingen goedgekeurd. Hiermee schrijven deze twee parlementariërs geschiedenis, daar ze de eerste DNA-leden zijn in Suriname op wie de terugroepwet toegepast is. CHS-voorzitter Lothar Boksteen legde dit besluit vast in een proces-verbaal gisteravond. Op de plaats van Pokie, die in Brokopondo gekozen is, komt Romeo Albitrouw. Ajaiso’s zetel van Sipaliwini zal nu bemand worden door Henk Sampie. Zowel Albitrouw als Sampie is lid van de Abop binnen de A-Combinatie. Dit betekent een verlies van twee zetels dus voor de partij van Caprino Alendy.

error: Kopiëren mag niet!