“OW solt met Weg naar Zee”

“Het ministerie van Openbare Werken solt met Weg naar Zee. Het ministerie is nog steeds niet in staat in te zien hoe groot het gevaar is vanuit de oceaan. De dijk bij het gedeelte van het crematieoord, bestaande uit houten palen, zinkplaten en plasticwaren, heeft het begeven en het oceaanwater begeeft zich inmiddels meer landinwaarts. Buurtbewoners zitten nu met blank liggende gebieden.” Personen die vis kweken in zoetwater, zijn genoodzaakt hun vis uit het water te halen en over te plaatsen naar andere gebieden, omdat het oceaanwater vernietigend werkt. Ongeveer drie maanden terug trok de ondernemer Theo Jagroep aan de bel en toog een team van het ministerie naar de plaats om het probleem te aanschouwen. “Echter is hiervan niets terecht gekomen. Naast wat graafwerk dat niets te maken heeft met een dijk, is er niets meer gedaan.”
Twee graafmachines stonden er verlaten bij toen de krant poolshoogte nam. Etensresten, portiebakjes en lege flessen zijn de stille getuigen die verklappen dat er meer werd gegeten en gedronken dan gewerkt. Het tweede dijkje van klei dat indertijd gebouwd werd door Jagroep, heeft het ook begeven. Deze kleine dijk diende om de visvijvers te beschermen. Ook hier stormt het oceaanwater bij springvloed landinwaarts. De ondernemer zit met zijn handen in het haar. Hij zegt dat OW klaarblijkelijk amateurs heeft gestuurd om een probleem op te lossen dat professionele aandacht nodig heeft. “Er moet gewoon een dijk worden gebouwd die voor eens en voor altijd het probleem oplost. Wat doen deze mensen? Ze voeren gewoon niets uit!”
Jagroep meent dat het ministerie moet ophouden om met zinkplaten en allerlei ander belachelijke materiaal te trachten een gevecht tegen de woeste oceaan aan te gaan. “Al drie maanden worden we voor de gek gehouden. Drie maanden lang zegt de voorman, die het werk doet namens de persoon aan wie het werk is gegund, dat alles in orde komt. Ik zie niet in wat in orde komt. Ik zie een opkomende ramp.” De krant vroeg het ministerie om een reactie en werd van de ene afdeling naar de andere verwezen, zonder dat er een verklaring werd afgelegd.
Seshma Bissesar
 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: