Oom riskeert 2 jaar cel wegens seks met 7-jarige

De 20-jarige Steven M. riskeert 2 jaar celstraf wegens verkrachting. Officier van justitie Shanta Mahadew heeft verkrachting tegen de verdachte bewezen geacht en eiste hiervoor een gevangenisstraf van 2 jaar met aftrek. Volgens de openbare aanklager heeft de verdachte zijn 7-jarig nichtje seksueel misbruikt. Op 12 januari was de moeder van het 7-jarig meisje bezig het huis te bezemen toen zij onder een stoel SRD 14.50 aantrof. De moeder wilde weten van waar haar dochter het geld had. Het meisje gaf aan dat zij het geld van de verdachte had gekregen. Het slachtoffer vertelde toen het hele verhaal. De moeder raadpleegde gelijk een arts. De desbetreffende specialist constateerde letsels bij het geslachtsdeel van het kind. Volgens de verklaring van het meisje moet de verdachte vaker hebben gepenetreerd. Het meisje vertelde dat zij na school thuis bij de verdachte verbleef. De verdachte bracht haar in zijn kamer om televisie te kijken. Hij maakte misbruik van die gelegenheid en pleegde seksuele handelingen met het kind. Ondanks dit alles ontkent de verdachte het feit. De vervolgingsambtenaar gaf aan dat de verdachte het vertrouwen van de familie heeft geschaad. Bovendien is het meisje getraumatiseerd.
Advocaat Hedley Derby, die de verdachte juridisch bijstaat, gaf aan dat zijn cliënt vanaf zijn aanhouding het feit heeft ontkend. De raadsman gaf aan dat er in het dossier slechts de verklaring van het meisje is, welke haaks staat op die van de verdachte. De raadsman verzocht de rechter om zijn cliënt vrij te willen spreken. Indien de rechter tot een ander oordeel mocht komen, verzocht de verdediging om de verdachte een zodanige straf te willen opleggen dat hij binnenkort naar huis mag.
Kantonrechter Albert Ramnewash merkte op dat een formulier niet op de juiste wijze is ingevuld door de specialist. Hij heeft daarom behoefte om de gynaecoloog op 7 augustus te horen. De magistraat stelde deze zaak uit. Steven blijft aangehouden.
Saskia Bandhan  

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: