Linco en Inter Nacional versterken positie op ranglijst

De ploegen van SCV Linco en FC Inter Nacional hebben hun positie op de ranglijst van de Hoofdklassecompetitie van de Surinaamse Zaalvoetbalbond (SZVB) verstevigd. Linco won met 5-4 van FC United/Mengao, nadat ze bij rust achterstond met 1-2. Inter Nacional won na een 2-1 ruststand met 7-4 van SV Brasur. Op dit moment staat Inter derde met 18 punten uit 7 wedstrijden. Linco heeft ook 18 punten, maar dan uit 9 wedstrijden. De koplopers zijn Styx KG en Boulanche met elk 21 punten uit 8 wedstrijden. Vermeldenswaard is dat deze twee ploegen gisteravond tegen elkaar hebben gespeeld.
Inter Nacional had het in de tweede helft makkelijker tegen Brasur dan in de eerste helft. Mengalfio Ceder (2x), Furgill Erenst, Giovanni Renfrum, Romano Sordam, Jurmen Vallei en Fabian van Dijck scoorden voor Inter, Romano Stekkel (2x), Germaine van Dijck en Dwight Tempico scoorden voor de brandweerploeg. United/Mengao stond bij rust voor, maar kon deze voorsprong niet behouden in het tweede bedrijf. Furgell Pinas (3x), Vangelino Sastromedjo en Edward Imankarijo scoorden voor titelverdediger Linco, Silvion Sedney (2x), Ailton Paiva en Johan Aroeman scoorden voor United/Mengao.
In de Veteranenklasse speelden SCSV Barka en Pentagon 2001 2-2 gelijk. Bij rust stond Barka voor met 2-1. Kelvin Ajodhia en Anand Salik scoorden voor Barka, Steven Berenstein en Werner Blackson voor Pentagon 2001. In de Tweede klasse versloeg Family de ploeg van Hi-Telcom met 5-1, na een 3-1 ruststand. Marcellis Julin (2x), Irshaad Goerahoe, Shafier Alli en Farjaz Alli scoorden voor Family, Roche Pinas redde de eer voor Hi-Telcom.