Yellow Birds neemt voorsprong tegen SCVU

Het werd een lange avond in game 3 van de finale van de play-offs in de herenhoofdklasse van de Surinaamse Basketbalassociatie (SBA). Daarbij won Yellow Birds in overtime game 3 van de best of 5 serie tegen SCVU en neemt daardoor een 2-1 voorsprong in de serie. Na een 36-34 ruststand voor SCVU eindigde de wedstrijd in een 64-64 eindstand. Een verlenging van 5 minuten was nodig om de winnaar te bepalen. Daarin was Yellow Birds beter en won met 14-7, waardoor de eindstand kwam op 78-71 voor Yellow Birds. Game 4 wordt vanavond gespeeld in de Ismay van Wilgen Sporthal om 20.00 uur.
De eerste quarter won Yellow Birds met 22-19, de tweede verloor ze met 17-12. De derde quarter won SCVU met 17-14, waarna Yellow Birds de stand gelijk trok door de vierde quarter met 16-11 te winnen. Bij Yellow Birds klaarde een kwartet de job. Romero Linger (21 punten), Herbert Watson (15 punten), Earl Jones (14 punten) en reservespeler Cheraldo Beverdijk (16 punten) scoorden samen 66 van de 78 punten. Bij SCVU had Jason Fisher 15 punten, Dwight Cabenda en Oscar Patterson hadden elk 11 punten.
Het aantal turnovers bij Yellow Birds blijft hoog. In game 4 had ze 20 turnovers en 21 steals, SCVU had 23 turnovers en 12 steals.