Logo 50 jaar SLM vereeuwigd in kunstwerk

In een kunstwerk is het logo van 50 jaar Surinaamse Luchtvaart Maatschappij vereeuwigd. Dit kunstwerk kreeg SLM-directeur Ewald Henshuys gisteren overhandigd van de jonge kunstenaar, Anand Dwarka. Hij is voornemens met zijn kunstwerken te trekken naar Europa. Op 5 augustus vertrekt hij richting Nederland waar hij op 20 augustus, samen met een Europese kunstenares, een expo houdt. Vervolgens gaat hij richting Portugal waar hij een solo expo heeft. Over drie maanden is Dwarka wederom op Surinaamse bodem. Dwarka zegt zich geroepen te voelen als kunstenaar ernaar toe te werken dat Suriname door de wereld wordt gekend en op de wereldkaart wordt geplaats.
Mede dankzij de SLM is het Dwarka gelukt om Suriname buiten de grenzen uit te dragen. Van SLM heeft de jonge kunstenaar een deel van het bedrag van zijn ticket, U$D 650, gesponsord gekregen. Om iets terug te doen voor de vliegmaatschappij heeft de kunstenaar het logo op doek geschilderd. De SLM-directeur is er heel blij mee. Hij geeft aan dat dit kunstwerk een speciale plek zal krijgen. Per slot geeft Henshuys aan dat de SLM een maatschappij is die binnen haar vermogens goede initiatieven zal blijven ondersteunen.
Marijan Setrodikoro  

error: Kopiëren mag niet!