Kromosoeto houdt personeel Domeinen spiegel voor

Minister Ginmardo Kromosoeto van RGB heeft gisteren de personeelsleden van de Dienst der Domeinen toegesproken. De meeting was bedoeld als een instructiebijeenkomst. De directe aanleiding van deze vergadering was onder meer de benedenmaatse dienstverlening aan de samenleving, die afgelopen vrijdag naar voren werd gebracht door de vaste departementale commissie van RGB in De Nationale Assemblee (DNA). Ook de commissieleden waren door de minister uitgenodigd om hun zienswijze te presenteren aan het personeel. Volgens de bewindsman was het doel van de meeting om de dienstverlening te optimaliseren.
Aan de ambtenaren is duidelijk gemaakt dat zij landsdienaren zijn die ten dienste staan van de samenleving. De minister heeft gaande de bijeenkomst enkele acties aangekondigd die het imago van het ministerie moeten opvijzelen. Er moet dagelijks een evaluatie komen van behandelde stukken, waarvan hij rapportage moet krijgen. Er zullen specifieke trainingen verzorgd worden met betrekking tot de werkzaamheden bij de Dienst der Domeinen. Ook moeten er prioriteiten gesteld worden. De minister zal zelf heel nauw betrokken zijn bij de periodieke monitoring. Kromosoeto meent dat er hard gewerkt zal moeten worden om RGB de plaats te geven van een ontwikkelingsministerie.  Hij hoopt tegen het eind van het jaar het imago van het departement verbeterd te hebben.
Theo Vishnudatt van de betreffende vaste commissie zegt heel erg begaan te zijn met het lot van de mensen die worstelen met grondperikelen. Hij heeft op dit moment circa 280 stukken van personen met een probleem, die hij helpt begeleiden. Aan minister Kromosoeto gaf hij de opdracht om de Personeelswet toe te passen op de ambtenaren die corrupt zijn. Commissielid Andre Misiekaba riep de minister op om te laten ‘infiltreren’ binnen het ministerie. Zowel hij als Vishnudatt heeft voorgesteld om meer juristen aan te trekken, zodat het werk op het ministerie beter kan vlotten. Het DNA-lid Amzad Abdoel meent dat er gewerkt moet worden aan de administratieve organisatie en het werkmilieu van deze dienst.

error: Kopiëren mag niet!