Ecuador brengt officieel werkbezoek aan Suriname

Een 12 man sterke delegatie van de Republiek Ecuador brengt voor het eerst een officieel werkbezoek aan de Republiek Suriname. Aan het hoofd van deze delegatie staat de Ecuadoriaanse minister van Buitenlandse Zaken, Ricardo Armando Patiño Aroca. De delegatie wordt vanavond verwacht in Suriname en vertrekt morgen, 18 juli, naar ons buurland Guyana. Er zullen op verschillende niveaus gesprekken gevoerd worden, voornamelijk op het gebied van regionale integratie en multilaterale relaties, waaronder klimaatsverandering, democratie binnen  de Veiligheidsraad bij de Verenigde Naties en de Oregon Education Associaton (OEA’S Reform). Verder zullen beide landen gesprekken voeren over een samenwerking op het onderwijsvlak, met het doel te geraken tot een kennisuitwisselingsprogramma. Betrokken zullen worden docenten en studenten uit beide landen. Vervolgens zal diepgaand gesproken worden over afzetmogelijkheden van producten, afschaffing van de visumplicht voor houders van dienst- en diplomatieke paspoorten en over cultuur. De ministeries die tijdens deze vergadering vertegenwoordigd zullen zijn, zijn Transport, Communicatie en Toerisme, Natuurlijke Hulpbronnen, Onderwijs en Handel en Industrie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: