Ouders bivakkeren komend schooljaar niet op school

Komend schooljaar hoeven ouders niet meer te bivakkeren op scholen, ten minste als we deel 1 van het rapport van de Task Force Voorbereiding Onderwijsinnovatie moeten geloven. Volgens de task force is de eerste maatregel daartoe, het bouwen van extra lokalen en uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Bij alle voj- en vos- scholen, met name in Paramaribo en Wanica, worden voor aanvang van het nieuwe schooljaar 2012/2013, extra lokalen gebouwd. Met het ministerie van Openbare Werken zijn al uitvoeringsafspraken gemaakt. Dit ministerie is verantwoordelijk voor het doen bouwen van de extra lokalen en het uitvoeren van de overige werkzaamheden.
De bouw van de extra lokalen, inclusief de inrichting ervan, en het uitvoeren van de overige werkzaamheden zullen rond 15 september 2012 een feit zijn, verwacht de task force. In de districten Commewijne, Coronie, Marowijne, Paramaribo, Para, Nickerie en Wanica zullen voor glo-leerlingen in totaal 215 nieuwe leslokalen worden gebouwd, 4 bibliotheken, 35 mediatheken en ICT-lokalen en 12 gymzalen. Op 40 scholen, verdeeld over deze districten, zullen de toiletgroepen worden aangepakt, op 69 scholen de gebouwen en op 55 scholen de terreinen, terwijl op 37 scholen betere ontwatering komt.
Voor de voj- scholen komen er in totaal 81 nieuwe leslokalen, 7 bibliotheken, 12 mediatheken en ICT-lokalen en 19 praktijklokalen te Marowijne, Paramaribo, Para, Nickerie, Wanica en Saramacca. Op 12 scholen verdeeld over deze districten zullen de toiletten worden aangepakt, terwijl op 16 scholen de gebouwen worden gerenoveerd. Van 9 scholen zullen de terreinen worden onderhouden, terwijl op 8 scholen aan de ontwatering zal worden gewerkt.
Op het vos-niveau zullen er in totaal 34 nieuwe leslokalen worden gebouwd op SPI, ACI, CPI, AMS, Miranda Lyceum, Ewald Meyer Lyceum, SG Lelydorp,VWO 4, Havo 2 Geyersvlijt, Imeao 1, Imeao 4 en Natin. Twee scholen krijgen een bibliotheek en mediatheek erbij, terwijl 4 scholen een gymzaal krijgen. Op 16 scholen zullen de toiletten worden aangepakt, op 12 scholen de gebouwen, op 13 scholen de terreinen en op 11 scholen de ontwatering. Ook het technisch onderwijs zal 18 nieuwe leslokalen, 2 bibliotheken, 4 mediatheken en ICT-lokalen, 9 praktijklokalen en 2 gymzalen krijgen. Op 10 van deze scholen zullen de toiletgroepen worden aangepakt en op 4 scholen de gebouwen, terreinen en ontwatering. Midden september moeten deze plannen volgens de task force al gerealiseerd zijn.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: