‘Nu hij de kansen verkleind ziet, probeert hij via anderen zijn positie te regelen’

‘Voorzitter Gustaaf Gallant van de Bond Penitentiaire Ambtenaren in Suriname (BPAS) praat op eigen titel. Hij heeft de bond niet geconsulteerd en praat alsof de bond achter hem staat’, zegt Paulus Pinas aan Dagblad Suriname. Gallant gaf in een interview met deze krant aan dat de Bond Penitentiaire Ambtenaren tegen de mogelijke benoeming is van Paulus Pinas tot waarnemend onderdirecteur Delinquentenzaken. ‘Pinas wordt niet gedragen door de BPAS’, benadrukte Gallant. Als de benoeming van Pinas toch wordt doorgedrukt door Juspol-minister Edward Belfort, zouden de bondsleden het werk neerleggen. Volgens Pinas is dit de ware aard van Gallant. ‘Die man wilde een directeurspost, maar dat is hem niet gegeven. Nu hij zijn kansen verkleind ziet, probeert hij via anderen zijn positie te regelen.’
Pinas werd in 2007 aangesteld als sectiemanager van de Penitentiaire Inrichting. ‘Gallant was de eerste die problemen hiermee had en er een heisa van maakte. Toen ik in 2009 als coördinator Delinquentenzorg werd benoemd, had die man weer problemen ermee.’ Volgens Pinas komt Gallant slechts op voor zijn eigen belangen. ‘Elke keer probeert hij weer een rookgordijn op te trekken.’
Pinas, die zelf lid is van de BPAS, wordt volgens Gallant niet gedragen door de bond, omdat hij handelingen gepleegd zou hebben die de bond hebben ondermijnd. Hij zou als doorgeefluik hebben gefungeerd voor de Juspol-ministers en andere leidinggevenden van het ministerie. Hij zou daarvoor zijn beloond door ex-minister Chandrikapersad Santokhi, Martin Misiedjan en de huidige Juspol-bewindsman.  Wanneer Dagblad Suriname Pinas hiermee confronteert, zegt hij meteen dat dit pertinente onzin is. ‘De statuten van de bond liggen daar. Als een lid ondermijnend bezig is, moet de voorzitter hem gelijk royeren.’ Volgens Pinas houdt Gallant ervan anderen te bekladden. ‘Het zou goed zijn als hij zelf kijkt naar de chaos die hij heeft gecreëerd. Die man heeft financiën van de bond oneigenlijk aangewend. Om dan maar niet te praten over het dienstvoertuig dat hij zich toegeëigend heeft en de vele liters brandstof die hij gebruikt. We gaan voor professionaliteit van de dienst en hierin is er geen ruimte voor stoorzenders’, zegt Pinas doelend op Gallant.
Widjai Ganesh

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: