Toch geen gratis onderwijs komend schooljaar

Voor het nieuwe schooljaar moet er nog steeds inschrijfgeld betaald worden. Dat zegt de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov), Shirley Sitaldin, in een gesprek met Dagblad Suriname. De grote plannen van de regering om vanaf het komende schooljaar het inschrijfgeld op glo en voj- niveau af te schaffen, gaan dus niet door. De minister zegt dat er momenteel wel een studie wordt gemaakt over hoe het inschrijfgeld op glo en voj-niveau op te heffen, echter is het nog niet duidelijk of het nog dit schooljaar lukt. ‘Ik roep de ouders op om normaal het inschrijfgeld te betalen. We handhaven nog steeds de oude situatie, maar mochten er wijzigingen optreden, dan zullen we die op tijd doorgeven’, zegt Sitaldin.
Volgens de minister wordt er met man en macht gewerkt binnen het ministerie om komend schooljaar te zorgen voor een beter leerklimaat binnen het onderwijs. Zo zullen voor de leerlingen op voj- en vos-niveau nieuwe boeken worden aangeschaft voor de exacte vakken. ‘We doen dit natuurlijk niet alleen, maar zijn samen met de docenten bezig na te gaan welke boeken geschikt zijn als leermiddelen voor de leerlingen’. De minister zegt dat het ook in de bedoeling ligt om de klassen te verkleinen, maar weet nog niet of het gaat lukken voor het komende schooljaar.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: