54,6% direct geslaagden KO-stream SPI

 ‘Ik ben niet helemaal tevreden’, zegt directeur Randjiet Jhagroe van het Surinaams Pedagogisch Instituut (SPI) als Dagblad Suriname hem vraagt wat hij vindt van de slagingsresultaten van de examenkandidaten van het Kleuteronderwijs (KO) -stream. ‘Theoretisch ga je altijd voor 100%. Wij hadden als target gesteld 80%, maar dat is dit schooljaar weer niet gehaald.’ In totaal hebben dit schooljaar 141 kandidaten deelgenomen aan het KO–examen. Hiervan zijn 77 (54,6%) direct geslaagd, 47 studenten (33,3%) hebben herexamen, 1 student (0,7%) heeft inhaal en 16 studenten zullen de examenklas opnieuw moeten doen. Het vorig schooljaar was het slagingspercentage (direct geslaagden) 53,6%. Dat is een stijging van 1% ten opzichte van het vorig schooljaar.
Jhagroe zegt dat de lage slagingsresultaten te wijten zijn aan een aantal factoren. Wat hij opgemerkt heeft, is dat ouders onder druk worden gezet door hun eigen kinderen. Men kan niet optreden. ‘Kinderen dreigen nu te snel met zelfmoord. Heel veel ouders zeggen, ‘laat mij maar niets zeggen anders….’. De controle van huis is dus weggevallen. Het SPI zelf heeft dit schooljaar tenminste twee zelfmoordgevallen gehad.’ De SPI–directeur zegt dat er weer andere studenten zijn die naar school komen met een attitude van ‘als ik het niet haal, dan is er nog volgend jaar.’
Het SPI staat volgens Jhagroe voor grote veranderingen. Zo zullen studenten reeds vanaf het eerste schooljaar naar scholen gaan voor praktijk. ‘We zeggen, ga en maak kennis. Na een jaar kunnen de studenten dan voor zichzelf bepalen of zij verder willen op het SPI.’ Dit is volgens Jhagroe maar een voorbeeld. Zo zijn er nog tal van andere vernieuwingen op komst.
Widjai Ganesh
 

error: Kopiëren mag niet!