St. Vincentius Ziekenhuis betaalde schade rukwinden uit eigen middelen

Door de rukwinden van 20 juni raakte het dak boven de administratievleugel van het St. Vincentius Ziekenhuis los en waaide weg. De dakplaten belandden op straat en op het nabijgelegen NGVB voetbalveld. De totale schade bedroeg ca. SRD 50.000. Manodj Hindori, directeur St. Vincentius Ziekenhuis, zegt dat alhoewel de schade hoog was, het ziekenhuis de schade snel heeft hersteld.  Men begon terstond met de renovatiewerkzaamheden. De situatie was de volgende dag al zo goed als genormaliseerd. Hindori zegt dat het ziekenhuis de kosten uit eigen middelen heeft betaald, omdat zij zich geen vertragingen in het herstel van de schade kon veroorloven. “Gelukkig hebben de patiënten geen hinder ondervonden van de rukwinden.”
Op dezelfde avond van de storm waren de dakplaten opgeruimd door de technische dienst en was er bouwfolie geplaatst boven het betonnen dak. De volgende dag werd de schade geïnventariseerd. Op zich bleek de schade toch wel mee te vallen, omdat onder het golfplaten dak de oorspronkelijke betonnen dakbedekking is. Daardoor was er geen sprake van waterschade in het gebouw. Er zijn gelijk nieuwe dakplaten van trapezium profiel op het dak geplaatst. Ook de houten spanten zijn vervangen door galvaanbuizen en de dakspijkers door moerbouten. Het nieuwe dak is thans stevig verankerd in de betonnen constructie.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: