Saramacca krijgt vos-scholengemeenschap SRD 3 miljoen gereserveerd bij OW

De twee parlementariërs Diepakkoemar Chitan (PL) en Frits Mosafierhoesein (NDP) uit Saramacca, geven uitvoering aan de belofte die de NDP maakte tijdens haar verkiezingscampagne in 2010. De NDP beloofde een scholengemeenschap op vos-niveau neer te zullen zetten in Saramacca. Een stichting waarover Chitan gaat, heeft een perceel van ruim 5.000 m² gedoneerd aan het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling (Minov). “Daar de nood heel erg hoog is voor een vos-scholengemeenschap in het district, zagen wij het als onze taak om wat te doen aan deze situatie”, zeggen beide heren. Vos-scholieren moeten al om vier uur in de ochtend opstaan om rond vijf uur opgehaald te worden door de schoolbus. Vervolgens zijn ze pas om vier uur in de middag thuis. “Dat is heel erg vermoeiend. Ook wij hebben dit moeten meemaken als studenten”, vertelt Chitan.
Moesafierhoesein is specifiek verantwoordelijk voor de bouw van de scholengemeenschap die in de begroting van dit jaar van het ministerie van Openbare Werken (OW) is opgenomen. “Voor de bouw is een bedrag van SRD 3 miljoen gereserveerd. Het is nu de taak van de minister van Onderwijs en Volksontwikkeling om een formeel schrijven te richten aan haar collega-minister van Openbare Werken, zodat gestart kan worden met de bouw van deze scholengemeenschap”, zegt NDP-parlementariër Moesafierhoesein. “Wij gaan op onze kop staan als geen uitvoering komt van dit project”, besluiten beide parlementariërs.
Marijan Setrodikoro
 

error: Kopiëren mag niet!