Directeur ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, een lichtgewicht

Enkele dagen terug werd de nieuwe directeur van het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling benoemd. De vorige directeur, drs. Soentiek, werd ruim 11 maanden terug door de president naar huis gestuurd. Na 11 maanden had ik tenminste verwacht dat de progressieve regering, de Megacombinatie-plus, die altijd kritiek had geleverd als de grootste oppositiepartij op het onderwijs, een directeur zou benoemen met “gewicht”. Met mijn eenvoudig verstand kan ik nu al zeggen dat de regering Bouterse /Ameerali, een grote blunder heeft geslagen door een hoofdonderwijzeres met een LO-akte tot directeur van dit ministerie te benoemen. Het is een belediging  voor de onderwijsgevenden, terwijl tegenwoordig leerkrachten met een MO-B-akte onderwijs geven op de muloscholen. Laat mij duidelijker zijn. Om les te geven op een muloschool moet je tenminste de hoofdakte /VWO/ en 2 LO’s hebben. Met een hoofdakte en een LO-akte ben je beperkt bevoegde leerkracht op een muloschool. Waar is de mening  van de parlementariërs die zoveel te vertellen hebben in het parlement? Waar is de visie van de parlementariërs/leerkrachten  op de nieuwe directeur van onderwijs? Van de coalitieleden moet je niet veel verwachten; maar de oppositie zal hier en daar haar stem moeten laten horen.
Soentiek een betere kandidaat                                                                                                                                                       Met onderwijs moeten wij geen grapjes maken en politiek bedrijven. De onderwijsgevenden zijn over het algemeen goed geschoolde ambtenaren en die kennen het onderwijsveld heel goed. Met Soentiek als wetenschapper hadden wij een beter gezicht op het ministerie van Onderwijs en Volksontwikkeling, maar met een hoofdonderwijzeres met een LO-akte is dat een belediging  aan het adres van het Surinaamse volk , maar vooral van het Surinaamse electoraat. Had de regering geen “zwaargewicht” binnen haar eigen gelederen?  Een  progressieve meneer Ashok Rambali ( MO-B Wiskunde) zou naar mijn bescheiden mening een betere kandidaat zijn als directeur van onderwijs. Hij heeft veel meer verstand  en ervaring van het onderwijs; hij geeft jaren  onderwijs op diverse middelbare scholen. Men wilde “change” hebben  in 2010 en  die “change” krijgen wij  van deze progressieve regering Bouterse/Ameerali. Wij moeten als lamme schapen alles accepteren. De vakbonden zijn ook lamme schapen geworden en hebben waarschijnlijk geen zin meer om over deze materie te praten. Over twee a drie weken gaat men niet meer praten over de capaciteit en de kwaliteit van de directeur van Onderwijs. Het normale leven zal verder voortgaan; de leerkrachten zullen  normaal op school gaan. Men zal zich liever met politieke vraagstukken bezighouden.
Wat een moraal in de politiek   ?   
De één moet de fout van de andere niet als basis gebruiken om zich vrij te pleiten. Het is schandalig, beledigend aan het kiezersvolk, dat een parlementariër, zuiver uit puur opportunistische overwegingen, van Paramaribo naar Wanica verhuist (drie jaren voor de verkiezingen van 2015) om op de lijst te van de Megacombinatie te komen. Juridisch is de mogelijkheid niet uitgesloten, maar met jouw politiek moraal  moet je de fictieve verhuizing verwerpen en bedanken voor deze immorele handeling. Deze volksvertegenwoordiger is nu al bezig  het kiezersvolk  voor de verkiezingen te “bedriegen” door zich administratief in Wanica in te schrijven. In het verleden heeft ook een meneer die aan de Prinsessestraat woont, zich administratief ingeschreven in Commewijne (Alkmaar) en hij is ook gekozen. Misschien heeft men dat als basis gebruikt om zijn moraal te grabbel te gooien. Onze moraliteit is geen stap vooruitgegaan. Het kiezersvolk accepteert alles en zo gaat het in politiek Surinaamse  anno 2012.
Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: