Zeven damverenigingen willen nieuwe bestuursverkiezing Dambond

De damverenigingen De Straal, Victoria, Denk en Zet, Combinatie ’80, Welgedacht, Randjiet Boys en Naks maken zich ernstige zorgen over de perikelen die zich momenteel afspelen binnen de Surinaamse Dambond (SDB). Het gevolg van het vroegtijdig beëindigen van de vergadering op zondag 17 juni 2012 was dat de uitgeschreven bestuursverkiezingen niet zijn doorgegaan. Deze zeven verenigingen hebben daarom aan het fungerend bestuur onder leiding van Robur Levens op grond van artikel 11b van de statuten op 18 juni schriftelijk gevraagd om een alv met als belangrijkste agendapunt “Bestuursverkiezingen binnen de SDB.” Op partijen in de ontstane conflictsituatie wordt een dringend beroep gedaan hun medewerking te verlenen zodat de verkiezingen van een nieuw bestuur op korte termijn gehouden kunnen worden.
‘Door de ontstane perikelen dreigt het damjaar 2012 verloren te gaan in Suriname. Ook zullen onze spelers niet kunnen deelnemen aan het Pan-Amerikaanse kampioenschap later dit jaar in Brazilië. Dit kampioenschap is tevens een plaatsingstoernooi voor de wereldkampioenschappen van 2013’, zeggen de aanvragers. De verenigingen zijn ervan overtuigd dat slechts het houden van nieuwe verkiezingen de ontstane impasse kan doorbreken.
Het bestuur Jaddoe reageert hierop door te stellen dat het geen zodanig verzoek van de verenigingen heeft gehad. Het roept alle actoren en de grote damfamilie in het belang van de damsport op de gelederen te sluiten en in eenheid en saamhorigheid samen te werken ter bevordering van de damsport in het algemeen. Het bestuur Jaddoe is voornemens het eerste sneldamtoernooi eind juli te doen plaatsvinden. Ook zal het een commissie in het leven roepen, om het huishoudelijk reglement en eventuele statuten te wijzigen. Hiervoor kunnen de leden ook afgevaardigden voor de commissies aanwijzen.

error: Kopiëren mag niet!