President Bouterse in Equatoriaal Guinea


President Desi Bouterse en first lady Ingrid Bouterse-Waldring zijn gisteren gearriveerd op de internationale luchthaven in Bata, hoofdstad van Equatoriaal Guinea. Onze president is daar op staatsbezoek. Collega-president Teodoro Obiang en zijn vrouw ontving het Surinaams staatshoofd op de luchthaven. Er werd ter gelegenheid van dit tegenbezoek een receptie gehouden, waarbij diverse hoogwaardigheidsbekleders van dit olierijk Afrikaans land aanwezig waren. Tevens was er diverse entertainment als folklore groepen aanwezig om de sfeer te verhogen.
Op dag één van het staatsbezoek is president Bouterse geweest naar het monument van Juan Pablo II om een krans te leggen. Dit moment is gemaakt ter ere van de mensen die gestreden hebben voor een betere Guinea. In de komende dagen zijn er bezoeken gepland naar de kust van Bata, het parlement, het Congres Paleis, La Paz medisch centrum, een educatief centrum en de havensteden Oyala en Mongomo. Verder zal onze president ook een decoratieplechtigheid bijwonen, alsook bilaterale gesprekken voeren op regeringsniveau. Ten slotte zal een samenwerkingsovereenkomst getekend worden, waarna het bezoek wordt afgesloten met een persconferentie van de twee presidenten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: