Harriet Ramdien: ‘Als het weer verandert, waarom politici niet’

In Dagblad Suriname van zaterdag 7 juli werd de overstap van politica Harriet Ramdien naar de VHP wereldkundig gemaakt. Melding werd gemaakt van het argument dat de VHP haar het meest aanspreekt vanwege de nieuwe beleidsinzichten van Chandrikapersad Santhoki als voorzitter. Eerder had Ramdien zich loyaal verklaard met het huidige regeerbeleid. Nu meent zij dat Santokhi de intellectuele capaciteiten heeft om de VHP tot een nationale partij te maken. Ramdien ontkent dat ze gedreven wordt door opportunisme, daar ze de laan is uitgestuurd als dc van Coronie. “In het leven is het een komen en gaan van mensen van de ene naar de ander partij. Mensen komen en gaan aan de hand van inzichten en wijzigingen die in de politieke wereld plaatsvinden. Het is een democratische leefwijze en waarom zou het niet mogen?”
Ramdien vindt niet dat ze partijideologie verwaarloost of dat ze een gelukszoeker is. Ze heeft jarenlang een partij gediend en de tijd was rijp voor een ander avontuur. Ramdien benadrukt dat ze in de vorige parlementsperiode als oppositielid complimenten heeft gemaakt naar de regering, maar ook kritisch haar stem heeft laten horen. De politica zit al 14 jaren in de politiek. Vrouwen zijn schaars in de politiek en dat zou het overstappen mede verantwoorden. “Waarom accepteert men van de ene wel en van de ander niet? Indien inzichten wijzigen, moet men ernaar handelen.”
De ethiek bij het overstappen van Ramdien en het voorbeeldgedrag blijven een punt. Harriet Ramdien komt aanvankelijk uit de gelederen van de VHP. Ze maakte de overstap naar de DNP, die later opging in de NDP. Nu stapt ze terug naar de VHP. De cirkel lijkt nu rond. “Wanneer het beleid van een partij niet is wat je ervan verwacht … en wanneer figuren de macht willen behouden of willen vasthouden aan wat zij denken dat het beste is, moet je jezelf ergens gaan inpassen….” Ramdien neemt haar achterban, waarvan de omvang niet bekend is, mee naar de VHP. Ze merkt vastbesloten op dat ‘als het weer verandert, waarom politici dan niet’.

error: Kopiëren mag niet!