Hardeo Ramadhin: ‘Wij hebben geen politieke dc’

‘Wij hebben geen politieke dc’, zegt politiek analist Hardeo Ramadhin wanneer hij uitspraken recentelijk gedaan door de districtscommissaris (dc) van Saramacca onder de loep neemt. De dc, Arunkumar Ramdhani, sprak afgelopen weekend, bij de symbolische eerstesteenlegging voor een partijcentrum in het district, over het terugroepen van teleurgestelde NDP’ers. ‘Hij vertegenwoordigt de regering in zijn district. Hij wordt wel door een politieke partij voorgedragen, maar hij is de burgervader van de bevolking en niet van een politieke partij. Hij is niet in dienst van een politieke partij.’
In artikel 10 van de Wet Regionale Organen, die alle dc’s bij hun benoeming meekrijgen als wegwijzer, wordt duidelijk aangegeven dat de dc de burgervader is van zijn district en streeft naar het algemeen en bijzonder welzijn van de bevolking. Deze bevolking is aan zijn zorg toevertrouwd. Ramadhin benadrukt dat de wet hier praat in termen van bevolking en niet over politieke partij of politieke aanhang.
Ramadhin heeft ook drie jaren als dc gefungeerd. Hoewel hij door de VHP was voorgedragen, mocht hij van de toenmalige partijvoorzitter, Ramdien Sardjoe, nooit het woord voeren. ‘Want wanneer je praat, heb je de neiging om bepaalde uitspraken te doen. En deze uitspraken kunnen mensen afkomstig van een andere politieke partij prikkelen.’ Ramadhin is van oordeel dat de dc van Saramacca wel sympathiek overkomt om zijn werk naar behoren te doen, maar het is zaak dat hij het bedrijven van partijpolitiek voorlopig achterwege laat. ‘Hij komt heel positief over, maar moet zich boven partijen stellen. Hij is burgervader voor een ieder, ongeacht van welke politieke kleur.’

error: Kopiëren mag niet!