Gewapende rover gaat voor acht jaar de bak in

De 24-jarige Sergio Dogia gaat voor acht jaar de bak in. Dogia wordt 7 feiten verweten. In het district Wanica heeft Dogia 4 berovingen gepleegd. Al die berovingen gingen gepaard met vuurwapengeweld. De eerste beroving werd gepleegd in een cyber café aan de Indira Gandhiweg. De rovers hadden daarbij een laptop, een BlackBerry en een geldsbedrag buitgemaakt. De tweede beroving werd gepleegd bij Waldo’s Worldwide Travel. De derde keer hadden de criminelen hun slag geslagen in een bloemisterij aan de Indira Gandhiweg. De laatste beroving werd bij een familie gepleegd aan de Bijlhoutweg. In dit laatste geval werden de benadeelden mishandeld en bedreigd.
De laatste gewapende beroving werd gepleegd aan de Leysweg in een cyber café. Bij deze beroving had een van de getuigen de verdachte positief herkend. De getuige heeft samen met Dogia in de schoolbanken gezeten. De openbare aanklager, Carmen Rasam, achtte de 4 berovingen gepleegd in Wanica, het in het bezit hebben van een illegaal jachtgeweer en munitie, en de beroving van Paramaribo wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste een straf van 8 jaar voor de feiten gepleegd in Wanica en voor het feit in Paramaribo een celstraf van 3 jaar. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste totaal 11 jaar celstraf. Advocaat Joan Hermelijn verzocht de rechter om niet mee te gaan met de eis van de officier van justitie.
De raadsvrouw verzocht de rechter om de bewijsmiddelen met betrekking tot de beroving van de flowershop niet mee te nemen bij de overwegingen. Zij gaf aan dat de verdachte onder druk de verklaring bij de politie had afgelegd. Zijn vriendin was aangehouden. Om haar vrij te krijgen, had de verdachte alles bekend. De advocaat gaf aan dat Dogia een first offender is. Rechter Daniëlle Karamatali motiveerde bij de strafmaat dat de verdachte geen loze bekentenis heeft afgelegd. De verklaringen afgelegd bij de politie zijn zeer gedetailleerd. De rechter veroordeelde Dogia samen tot 8 jaar met aftrek. De rechter gaf aan dat hij vanaf 2010 betrokken is. Volgens de rechter is hij dan geen first offender.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!