Geen vier maar zes jaar cel voor brute beroving

Kantonrechter Daniëlle Karamatali veroordeelde Armand Adjako tot 6 jaar celstraf. De rechter is in deze zaak afgeweken van de strafeis van de officier van justitie. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Carmen Rasam, had 4 jaar celstraf tegen de recidivist Adjako gevorderd. De veroordeelde heeft samen met ene Gio op 3 januari 2012 een brute beroving gepleegd aan de Mr. P. Chandishawweg. De criminelen hadden daarbij de slachtoffers flink mishandeld. Een van de slachtoffers heeft als gevolg daarvan 13 hechtingen aan zijn hoofd overgehouden. Op die bewuste dag, omstreeks half drie in de ochtend,  hadden de criminelen zich toegang verschaft tot de woning middels het lichten van shutterglazen. Adjako had een mes bij zich waarmee hij de benadeelden in bedwang hield en van de slachtoffers eiste dat zij al hun kostbare bezittingen moesten afstaan.
Adjako had reeds eerder bekend. Uit zijn inlichtingenstaat blijkt dat hij in 2004 reeds veroordeeld was tot 4 jaar wegens beroving. Ook de mishandeling vond de rechter heel erg. Uit zijn eerdere veroordeling had de verdachte kennelijk geen lering getrokken. Advocaat Hedley Derby pleitte voor de verdachte. Hij verzocht de rechter om een correctiemaatregel toe te passen. De magistraat ging voorbij aan het verzoek van de raadsman en vonniste Adjako niet voor 4 maar voor 6 jaar met aftrek. De magistraat gaf aan dat ook voor de moeder van de verwonde jongeman dit geval traumatisch is geweest.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: