Contract Staatsolie-directeur Waaldijk sinds april geëxpireerd

De Staatsolie Werknemersorganisatie (Swos) hoort al jaren geruchten dat er een nieuwe directeur komt bij Staatsolie. Het afgelopen jaar werd het contract van algemeen directeur Marc Waaldijk verlengd met een jaar. In april van dit jaar is dit contract echter geëxpireerd. ‘In Suriname weet je het maar nooit’, zegt bondsvoorzitter Lloyd Read in gesprek met Dagblad Suriname. Hij benadrukt dat er thans sprake is van ‘rust in de tent’.
De naam van Ivan Graanoogst wordt in de wandelgangen genoemd als de nieuwe directeur. Volgens Read is het zaak dat de bond gehoord wordt bij het nemen van ‘dergelijke beslissingen’. Tot op dit moment is de bond niet officieel benaderd om van gedachten te wisselen. Bij het benoemen van Iwan Poerschke tot financieel directeur, het afgelopen jaar, was de bond geheel overgeslagen. De Swos heeft fel daartegen geprotesteerd. Volgens Read is met de vicepresident een regeling getroffen dat de bond niet aan de zijkant wordt gezet bij het nemen van zwaarwichtige beslissingen. ‘Wij hebben afspraken gemaakt dat de bond altijd geconsulteerd wordt.’
De afgelopen week hebben er verkiezingen plaatsgevonden binnen het bondsbestuur. Read is herkozen tot voorzitter. Het voornemen is om de beleidsplannen met frisse moed op te pakken. Volgens Read wordt er beslist niet blindgestaard op de cao, maar houdt de bond een maatschappelijk verantwoord gedrag eropna. ‘Waar de overheid tekort schiet, moeten wij als organisatie kunnen bijstaan.’
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: