Colakreek bijna 2 decennia een van de VEILIGSTE badplaatsen

Het stoort de leiding en personeel van Mets Travel & Tours en Recreatiepark Colakreek enorm dat negatieve berichtgeving omtrent de veiligheid in het nieuws komt en  daarin de naam van Colakreek wordt genoemd. Dit, terwijl het betreurenswaardige ongeval bij de Kinderboerderij van plantage Vierkinderen heeft plaatsgevonden. De Mets, die Colakreek meer dan 17 jaar in haar beheer heeft, zorgt ervoor dat de veiligheid van haar gasten gewaarborgd blijft.
Op Colakreek is er nimmer een persoon verdronken! Het recreatiepark heeft een duidelijk bezoekersreglement ontwikkeld, waarbij de gasten op tal van regels worden gewezen en daardoor de kwaliteit van recreëren wordt gewaarborgd. Deze regels zijn er voor ieders veiligheid en comfort. Bezoekers staan er soms niet bij stil dat deze nodig zijn. Iedere bezoeker krijgt een plattegrond en het bezoekersreglement mee bij reservering in Paramaribo of aan de poort   Het is door de jaren heen verschillende keren gebeurd dat er levens gered zijn door de Colakreek life guards. Soms had het ermee te maken dat ouders het toezicht van hele kleine kinderen aan diens oudere broer of zus overlieten. Aangezien het vakantieseizoen weer voor de deur staat, is het wellicht raadzaam dat het commissariaat van Para nagaat welke de niet veilige locaties zijn en daar borden plaatst met een verbod om te zwemmen. Er moeten ook life guards aanwezig zijn op de recreatieoorden.

error: Kopiëren mag niet!