80% aanrijdingen veroorzaakt door Self Reliance-verzekerden in Paramaribo

Meer dan drie kwart van de aanrijdingen die door bij Self Reliance verzekerde personen zijn veroorzaakt in 2011, heeft plaatsgevonden in Paramaribo. Exact gaat het om 82.62%. Wanica volgt met 10.22 %, Nickerie met 2.17% en Commewijne met 2%. De overige districten sluiten de rij af met minder dan 1 %. Dit staat in het jaarverslag 2011 van de NV Surinaamse Assurantie Maatschappij Self Reliance. Het technisch verzekeringsresultaat van de motorrijtuigenverzekeringen in 2011 is positief, maar ten opzichte van 2010 niet verbeterd. “Het aantal verkeersongevallen en het aantal verkeersslachtoffers moeten drastisch omlaag. Dit is een zeer complexe uitdaging voor de beleidsmakers, gelet op de vele fysieke beperkingen van onze infrastructuur en de demografische spreiding van de bevolking. Ook het rijden onder invloed van alcohol of zonder geldig rijbewijs moet drastisch omlaag. Het verhalen van deze schade na betaling onzerzijds…, verloopt moeizaam”, staat in het jaarverslag.
Veder wordt vermeldt dat ten aanzien van de motorrijtuigenverzekeringen de netto premie in 2011 ten opzichte van 2010 is toegenomen met ruim SRD 5 miljoen oftewel 33 % en ruim SRD 20 miljoen bedroeg. Een deel van deze premietoename heeft betrekking op een premieverhoging in juni 2011. Deze stijging heeft voornamelijk betrekking op een toename van het aantal verzekeringen. Het aantal voertuigen in ons land is de afgelopen jaren eveneens toegenomen.
De netto premies die van toepassing zijn op basis van de verhoging van de huidige standaarddekking van de WAM (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen)- verzekeringen, zijn onvoldoende om de schade en de kosten te dekken. Maar ook de hoogte van deze motorrijtuigenaansprakelijkheidsverzekering zal wederom geëvalueerd moeten worden.
Het beheersen van de schade is nog steeds een zeer arbeidsintensief bedrijfsproces. De hantering van standaardtarieven en een standaard aantal uren voor dezelfde werkuitvoering is nog steeds een knelpunt voor een vlotte afhandeling van de schade. “Uiteraard zullen wij genoodzaakt zijn oplossingsmodellen te beoordelen teneinde de schadeafwijking op een efficiënte wijze te laten verlopen.” Volgens het jaarverslag zijn er in 2011 geen claims door tussenkomst van de rechter uitbetaald.
Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: