Rovende Braziliaan hoort 5 jaar tegen zich eisen

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft gisteren vijf jaar gevangenisstraf geëist tegen een Braziliaan, die een winkelierster in het Lawa-gebied onder bedreiging van een revolver heeft beroofd. De politie kreeg een telefonische melding dat er een beroving had plaatsgevonden. Naderhand kon de sterke arm deze verdachte aanhouden. De winkelierster gaf de politie duidelijke aanwijzingen over de kleding van de verdachte. Volgens verklaring van de verdachte was hij samen met ene Serador, die de beroving zou hebben gepleegd. Na de daad zou de comparant de revolver, die op de verdachte werd aangetroffen, aan hem hebben gegeven. Ook de buit werd bij de verdachte gevonden. Na de aanhouding herkende de winkelierster de verdachte ook positief. Zij gaf de politie met zekerheid te kennen dat deze rover haar had vastgepakt en bedreigd met een wapen. De officier achtte beroving door middel van geweld en het in bezit hebben van een illegaal wapen wettig en overtuigend bewezen. Zij eiste daarom een straf van 5 jaar met aftrek.
Advocaat Georgette Leter verzocht de rechter om een corrigerende straf te willen opleggen. Zij betoogde in haar pleidooi dat de benadeelde haar spullen terug heeft gevonden. Ook gaf zij aan dat de verdachte first offender is.
In het laatste woord gaf de verdachte aan dat hij bereid is om de straf uit te zitten, maar indien mogelijk wil hij dat graag in Brazilië doen. De rechter gaf aan dat zij nog geen vonnis had geveld, dus kan zij daarover nog niets zeggen. De Braziliaan blijft in voorarrest.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!