Rachied Doekhie: ‘Als anderen het niet kunnen, zal ik het doen’

‘Als anderen het niet kunnen, zal ik het doen’, zegt het NDP-DNA-lid Rachied Doekhie over de nog uitgebleven financiële injectie van SRD 130 per hectare aan de rijstboeren. Hoewel het Rijstorgaan van de president zelf met dit initiatief kwam, laat de financiële administratie langer op zich wachten dan verwacht. Volgens planning zouden de rijstboeren uiterlijk 15 juni 2012 over de gelden kunnen beschikken. Deze datum is al met meer dan twee weken verstreken en er is nog geen zicht op uitbetaling. Doekhie heeft al met de president en de vicepresident hierover gesproken. Gisteren had hij een onderhoud met enkele actoren. ‘Want de persoon belooft de boeren dat hij ze SRD 130 per hectare zal geven, zonder met iemand af te stemmen. En vanaf dat moment zitten de boeren reikhalzend uit te kijken naar het geld. Wel, als anderen het niet kunnen, zal ik het doen.’ Doekhie doelt hier op coördinator Badrisein Sital van het presidentiële Rijstorgaan.
Dagblad Suriname sprak eerder met Badrisein Sital over de problematiek. ‘Ik hoor alleen borrelpraatjes en gezwam’, was zijn reactie rondom de uitbetaling van de SRD 130 per hectare. Ook Sital stelt het van belang dat het bedrag zo snel mogelijk wordt uitbetaald. Echter zou door een administratieve rompslomp deze nog niet van de grond zijn gekomen. ‘Ik heb geen budgetbeheer.’ Sital betreurt de administratieve traagheid.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: