Aanhouding Hesdy Veira rechtmatig

De rechter-commissaris heeft de inverzekeringstelling van de districtssecretaris en eigenaar van Pleasure Bar in Nickerie, Hesdy Veira, op rechtmatigheid getoetst. Zijn aanhouding is nu met 30 dagen verlengd. Veira werd op maandag 2 juli 2012 op verdenking van het plegen van strafbare feiten in verzekering gesteld. De verdachte heeft advocaat Himradj Matawlie in de arm genomen. De raadsman wilde inhoudelijk niet ingaan op de verklaringen van zijn cliënt. Hij volstond met de mededeling dat zijn cliënt in verband met artikel 249a van het Wetboek van Strafrecht is aangehouden. De verwijzing naar dit artikel houdt in dat Veira zich vermoedelijk schuldig heeft gemaakt aan mensenhandel. Uit informatie blijkt dat deze functionaris eerder voor twee jaar veroordeeld is geweest voor een soortgelijk misdrijf. Veira zou in 2004 schuldig zijn bevonden aan het exploiteren van minderjarige meisjes.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: