Randjiet Boys pakt semikampioenschap Eersteklasse na gelijkspel Takdier Boys

Donderdagavond werden in de SVB Eersteklasse twee heel belangrijke wedstrijden simultaan gespeeld. Er werd gestreden voor het semikampioenschap tussen Takdier Boys en Randjiet Boys op twee locaties. Te Lelydorp speelde Takdier Boys met een punt voorsprong op Randjiet Boys tegen De Ster. In het Essedstadion had Randjiet Boys een makkelijke opgave tegen de reeds gedegradeerde The Brothers. Waar Randjiet Boys met 2-1 won, speelde Takdier Boys 0-0 gelijk tegen De Ster. Waar te vermelden is dat met nog 12 minuten te spelen Takdier Boys een penalty kreeg, maar Rodney Dalfour in handen schoot van de De Ster-goalie. Dit betekende dat het semikampioenschap naar Randjiet Boys gaat.
Trainer Edmund ‘Mohan’ Ramkisoen van Takdier Boys is zeer teleurgesteld met dit resultaat. ‘Het semikampioenschap zat erin, maar juist de overwinning in de allerbelangrijkste wedstrijd kwam er niet. We hebben kansen gehad en zelfs een strafschop, maar als je niet scoort, win je niet’, zegt hij. Hij is wel trots op zijn nieuwe en jonge ploeg. Het afgelopen seizoen zag Takdier Boys 10 basisspelers vertrekken, waaronder Wirinder Somai, Regillio en Lorenzo Overman, Melvin Valies en Carlos Loswijk. ‘We hebben een aantal nieuwe en jeugdspelers binnengebracht, die het niet onaardig hebben gedaan’, zegt de trainer.
‘Nee, we hadden niet verwacht dat Takdier Boys niet zou winnen tegen De Ster. De ploeg van De Ster had geen belang bij deze wedstrijd, maar heeft toch zijn mannetje gestaan. Dit is goed voor onze voetballerij’, zegt Keshopersad Gangaram Panday, secretaris van Randjiet Boys. Tegen The Brothers speelden drie basisspelers niet mee vanwege een kaartenschorsing. ‘Vandaag hebben de jongens rust, daarna volgt een semikampioensuitje naar Botopasie, waarna we ons volledig gaan voorbereiden op de promotie-/degradatiewedstrijd tegen de nummer 9 van de Hoofdklasse’, zegt Gangaram Panday. Zijn ploeg vindt het erg dat deze nu bijkans een maand in de wachtkamer moet zitten om te wachten op zijn tegenstander uit de Hoofdklasse. ‘In de tussentijd zullen we 1 tot 2 keer per week oefenwedstrijden spelen tegen clubs uit de Lidbonden en Topsectie om onze conditie op peil te houden.’
Na de wedstrijd tussen Takdier Boys en De Ster zijn zaken ook een beetje misgelopen. Een paar Takdier Boys-speler hebben zich misdragen tegenover de arbitrale leiding, waarvoor ze ook rood zijn gekleurd. Onder andere Bueno Wens en Riezvie Antomoi moeten volgende week woensdag voor het Tuchtcollege verschijnen.

error: Kopiëren mag niet!