Bestgeslaagde Lyco-2, Devin Diran: ‘Toegewijd zijn aan je studie in plaats van uitgaan’

‘Men moet toegewijd zijn aan de studie in plaats van veel uit te gaan. Men moet goed geconcentreerd en gedisciplineerd studeren’, zijn de adviezen die de  overall bestgeslaagde van het Ewald P. Meyer Lyceum, Devin Diran, aan leeftijdsgenoten kan geven. De S-pakket-student heeft in totaal 61 punten weten te behalen voor 7 vakken. De exacte cijfers kent hij nog niet. Die krijgt hij pas te zien op de dag van de diploma-uitreiking. Vader Henk Diran (oud-politieagent en thans Staatsolie-werknemer) en moeder Elsira Diran (leerkracht) zijn de grootste inspiratiebronnen voor Devin. ‘Ze ondersteunen mij en staan altijd klaar.’
De 17-jarige Diran is voornemens in de technologische richting verder te studeren. Hij wil Bachelor in Systems Engineering, Policy Analysis and Management worden. Een jongere zus is nu leerling van de Shri Vishnuschool. Hij zelf heeft op de OS Alberga gezeten en daarna op de Shri Vishnuschool.
Dagblad Suriname belichtte in zijn editie van donderdag 5 juli één van de bestgeslaagden van voornoemde school, Nisha Bhola, die ook het S-pakket heeft. Ze heeft twee tienen op haar cijferlijst voor de vakken Wiskunde en Economie 1. Echter, zij heeft in totaal 60 punten. Diran heeft in totaal 61 punten op zijn cijferlijst, maar geen tienen.
Asha Gajadien-Bhagwat

error: Kopiëren mag niet!