Schietincident Maripaston: Bewaker Mozart vrijgesproken

De kantonrechter heeft de bewaker van Mozart Security die betrokken was bij het schietincident te Maripaston vrijgesproken. In  deze zaak had het Openbaar Ministerie 4 jaar geëist tegen de verdachte. De officier van justitie achtte doodslag bewezen. Een schot afgevuurd door de verdachte was de oorzaak van het overlijden van Orlando King in een goudput te Maripaston. De openbare aanklager had de rechter verzocht om de gevangenneming te gelasten van de verdachte. De advocaat had in zijn pleidooi noodweer aangevoerd. Volgens de raadsman heeft zijn cliënt pas geschoten toen zijn collega werd aangevallen.
Op 23 oktober 2011 heerste in Maripaston een chaotischte situatie op de goudvelden. De verdachte zag dat zijn collega G. door het latere slachtoffer met een bijl werd aangevallen. Volgens de verdachte was hij genoodzaakt om gericht te schieten op King. Getuigenverklaringen beweerden dat het slachtoffer zich al geruime tijd agressief had opgesteld. Ook had hij de bewakers bedreigd. Volgens de rechter is de raadsman geslaagd in zijn pleidooi. De rechter achtte bewezen dat de verdachte uit noodweer had gehandeld. Hij slachtoffer was gewapend met een bijl. Hij was van plan om op de collega van de verdachte in te hakken. De rechter is meegegaan met de raadsman en heeft de verdachte ontslagen van alle rechtvervolging. De verdachte was reeds eerder op verzoek van zijn raadsman in vrijheid gesteld.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!