Moeder slachtoffer heeft geen geloof meer in rechtspraak

De moeder van een 13-jarig slachtoffer is zeer ontevreden over het verloop van de rechtszaak van afgelopen week. Haar toen nog bijna 12-jarige dochter is afzonderlijk door 4 jongemannen misbruikt. In dit geval werden 3 aangehouden, terwijl de vierde niets eens is aangehouden. De jongens zijn na enige dagen in vrijheid gesteld. Volgens de moeder zijn de daders op basis van artikel 54a Wetboek van Strafvordering heengezonden. De moeder vertelt dat in deze kwestie ook de zoon van een advocaat betrokken is. Die is wel aangehouden, maar mocht naar huis zonder te zijn voorgeleid of zelfs voor de rechter-commissaris te verschijnen.
Het begon allemaal met de taxichauffeur B. De moeder vertelt dat haar oudste dochter eens was ontvoerd, verkracht en mishandeld door een groep daders. De hoofdverdachte in deze was een van de daders die onlangs door de politie is neergeschoten. Haar dochter was niet veilig, waardoor zij een vaste taxichauffeur had om haar kinderen naar huis te brengen. Ze vertrouwde haar kroost aan hem toe, omdat hij had aangegeven een politieagent te zijn. Op een dag sprak hij met de oudste dochter en zei haar om aan haar jongere zus te vragen wie haar had ontmaagd? Dit wekte argwaan op bij de moeder en ze verbood de kinderen om met hem mee te rijden.
Op een gegeven moment moet de taxichauffeur het jongste meisje hebben misbruikt. De tweede keer gaf hij haar een lift en bracht haar ergens achter de Anthony Nesty Sporthal. Daar verkrachtte hij haar weer. Het jonge slachtoffer vertelde haar verhaal aan de jongen D., de zoon van de advocaat. Deze bracht haar ergens en bracht ook een vriend mee. Beiden hebben haar toen verkracht. De moeder vertelt dat de vriend van D. heeft aangegeven alleen geflirt te hebben met haar, omdat hij zag dat zij niet wilde. De vierde keer was het een zekere N. die het ook hoorde en misbruik maakte van de situatie. De zaak kwam aan het rollen toen het slachtoffer haar relaas aan een vriendin op school vertelde. De school schakelde de politie in. De moeder werd vervolgens opgebeld door de school en op de hoogte gebracht.
De taxichauffeur had een verlenging van 30 dagen gekregen van de rechter-commissaris, maar is ook heengezonden. De moeder vindt het heel erg dat het leven van haar dochter meedogenloos is verpest door de daders. Ze is radeloos en vraagt zich af waar ze nu haar recht moet zoeken.

error: Kopiëren mag niet!