Chotkan kiest binnen 18 dagen voor NDP

Vidjai Chotkan doet de overstap van de VHP naar de NDP. Zondagochtend werd door NDP-leider Desi Bouterse deze transfer officieel wereldkundig gemaakt. Een trotse Chotkan hield hierna een saaie speech met veel herhalingen, waarin hij de bevolking opriep de handen ineen te slaan en samen het land op te bouwen. De overstap van Chotkan is niet verrassend, hoewel hij tegenover Dagblad Suriname (editie 12 juni 2012) ontkende de overstap te zullen maken. Hij typeerde dit gerucht als bezijden de waarheid en dat de NDP hem benaderd zou hebben, verwees hij naar het rijk der fabelen. Na 18 dagen heeft hij die overstap gemaakt. De geruchten doen de ronde dat Chotkan als beloning wederom als directeur Bouwkundige Werken en Dienstverlening op het ministerie van Openbare Werken (OW) te werk gesteld zal worden. Bij het aantreden van deze regering werd hij ontheven uit deze functie, waarin hij toen waarnam.
Samen met Chotkan, die uit de groep Joella van de VHP komt, heeft ook Romeo Jokhoe de overstap gemaakt naar de NDP. Een van de redenen van de overstap wordt door deze heren genoemd het feit van de 8 VHP-parlementariërs er geen enkele moslims zijn. Dit, terwijl bij de NDP dat wel het geval is. Ze zien de NDP als een partij die geen onderscheid maakt tussen ras en geloof.
Bronnen melden dat 7 prominente VHP’ers officieel de overstap hebben gemaakt. Daartoe behoren ook top-exponenten van de Pitbull-groep van de VHP. Deze groep opereerde op het veld te Saramaccapolder, met name te Leidingen. Verder is deze groep momenteel flink bezig leden te werven voor de NDP op Leidingen. Hoewel het niet direct succesvol is, hebben enkele ‘diehard’ VHP’ers de partij reeds vaarwel gezegd.
Asha Gajadien-Bhagwat
 

error: Kopiëren mag niet!