Vier maanden celstraf geëist wegens ontucht

Het Openbaar Ministerie eiste gisteren tegen de verdachte Moraiz D. een straf van acht maanden, waarvan vier voorwaardelijk  met aftrek. Moraiz heeft zich volgens de officier van justitie, Cynthia Klein, schuldig gemaakt aan ontucht. De verdachte heeft een jongen beneden de leeftijd van 16 jaar onzedelijk betast. Naast dit feit werd aan de verdachte ook nog mishandeling van het slachtoffer verweten. Op 9 maart van dit jaar zou de verdachte het slachtoffer met een mes hebben verwond. De vervolgingsambtenaar achtte dit laatste feit niet bewezen. Volgens het OM had de verdachte uit zelfverdediging het slachtoffer met een scherp voorwerp verwond. Zij vroeg daarom om de verdachte met betrekking tot dit feit vrij te willen spreken. Advocaat John Moerahoe die de verdachte juridisch bijstaat, verzocht de rechter om op een ander moment te mogen pleiten. Rechter Alida Johanns stelde deze zaak uit naar 6 augustus. Moraiz blijft nog aangehouden.
Saskia Bandhan   

error: Kopiëren mag niet!