Woning te Wit Santi gedeeltelijk afgebrand

Een woning in het Inheemse dorp te  “Wit Santi” is gedeeltelijk door brand verwoest. Daarbij is een man en een vrouw, die in dat huis woonachtig zijn, gewond geraakt. Zij liepen beiden brandwonden op aan de armen en benen. Op de plaatselijke polikliniek kregen zij medische hulp. Uit voorlopig onderzoek is gebleken dat man en vrouw in de keuken van het huis waren. De vrouw stond te koken en haar man zat niet ver. Hij gaf aan dat hij plotseling de regulator van de aansluitkop van de gasbom zag losraken waarna er vuur ontstond. Man en vrouw vluchtten het huis uit om zichzelf in veiligheid te brengen. Buren schoten hun te hulp en de brandweer van Zanderij werd ingeschakeld. De brandweer heeft weten te voorkomen dat de woning helemaal door brand werd vernietigd. Alleen de keukenruimte is voor een groot deel afgebrand. De woning is niet tegen brand verzekerd. De gasbom bevond zich naast het kooktoestel in de keuken. Dat is zeer gevaarlijk, zegt de brandweer. Het beste is om de gascilinder buiten de woning te plaatsen en die goed te beveiligen tegen diefstal.
 

error: Kopiëren mag niet!