12 jaar geëist tegen pedofiele vader Drie kinderen misbruikt

De 53-jarige Jiewanram G., vader van vier minderjarige kinderen, werd emotioneel tijdens zijn laatste woord. Hij zwoer bij de rechter dat hij niets heeft gedaan met zijn kinderen. Bovendien  gaf hij aan dat hij zijn kinderen met heel veel liefde heeft opgebracht. Hij verwijt de inmiddels overleden moeder van de kinderen dat zij onbekende mannen bij haar in huis nam.
Jiewanram hangt 12 jaar celstraf boven het hoofd. Het Openbaar Ministerie, vertegenwoordigd door Lydia Ravenberg, eiste op de afgelopen zitting 12 jaar gevangenisstraf tegen de verdachte. Volgens het OM komt zij wel tot het wettig en overtuigend bewijs dat de verdachte drie van zijn vier kinderen seksueel heeft misbruikt.
Advocaat Anand Soechitram pleitte gisteren voor vrijspraak. Hij verzocht de rechter om de verdachte, vanwege tegenstrijdigheden van de verklaringen van de kinderen, vrij te spreken. Volgens de raadsman kloppen de verklaringen van de kinderen niet. De gynaecoloog heeft zelfs bij een van de kinderen geconstateerd dat er helemaal geen sprake is van penetratie. Bij de tweede kan de deskundige niet met zekerheid vaststellen of er daadwerkelijk gepenetreerd is. Volgens verklaring van een van de kinderen zou zij vanaf haar zevende jaar worden misbruikt. Bij de advocaat is de situatie zoals het slachtoffer heeft verklaard, onwaarschijnlijk. Ook gaf de raadsman aan dat de slachtoffers niet door specialisten zijn gehoord. Hij vond dat politieambtenaren van Jeugdzaken niet professioneel dan wel gespecialiseerd zijn om slachtoffer in zedendelicten te horen. Volgens de raadsman moet dit geschieden door professionelen. Hij verzocht de rechter om vanwege tegenstrijdigheden en gebrek aan wettig en overtuigend bewijs de verdachte  vrij te willen spreken.
De officier van justitie gaf in haar tweede beurt aan dat zij het niet eens is met de advocaat met betrekking tot hetgeen hij over Jeugdzaken heeft gezegd. Volgens de ovj zijn de gepleegde feiten voor de kinderen traumatisch. De verdachte heeft het feit steevast ontkend. Rechter Maytrie Kuldipsingh  zal na het reces uitspraak doen. Zij gaf aan dat deze zaak zeer lijvig is en dat zij het dossier grondig moet doornemen om een oordeel te vellen.  Op 1 oktober 2012 zal dat gebeuren.
Saskia Bandhan

error: Kopiëren mag niet!