Strijd NPS-voorzitterschap zo goed als beslecht

Nog maar vijf dagen voor de stemming in het NPS-congres blijkt de strijd al bijna te zijn gestreden.  Gregory Rusland blijkt in vrijwel de meeste districten de voorkeurskandidaat-voorzitter te zijn. Dagblad Suriname verneemt dat na Para, Coronie en Wageningen, ook de meerderheid van de NPS-onderafdelingen  in Saramacca hun stem zullen uitbrengen op Rusland. De partij telt vijf onderafdelingen in dit district. Afdelingsvoorzitter F. Bouterse van Saramacca zegt dat de voorzitters van de onderafdelingen nog bijeen moeten komen om te bepalen wanneer er gestemd zal worden. Volgens de NPS’ers van Saramacca heeft Rusland zich al bewezen in hun district. De kandidaat-voorzitter heeft als minister van Natuurlijke |Hulpbronnen in het vorig kabinet veel gerealiseerd in het district, vooral op het gebied van infrastructuur en drinkwatervoorziening. “Dat is iemand met potentie en we weten dat hij in staat is de partij op te trekken”, zegt een NPS’er uit Saramacca.
Dagblad Suriname verneemt voorts dat in Wanica en Commewijne er een interne strijd wordt uitgevochten. Het gros van de onderafdelingen in deze districten wenst Rusland als grote leider van de NPS. De leiding van de afdelingen prefereren echter kandidaat-voorzitter Ivan Fernald. Dat zou ook de reden zijn waarom de stemming van afdeling Commewijne is uitgesteld naar vandaag. De verkiezing zou aanvankelijk afgelopen zondag plaatsvinden. De onderafdelingen van Wanica brengen zaterdag hun stem uit.

error: Kopiëren mag niet!